dinsdag 24 mei 2011

35 weken en 3 dagen!!

En wat doet een mens als hij bijna een 3de kindje in huis heeft??
Ik heb precies nog zoveel te doen en het enige wat ik wil is rust en af en toe iets leuks doen. 
Deze week had ik het idee dat ALLES wat MOET gedaan worden voor bevalling en kortverblijf in het ziekenhuis, gedaan moet worden, zodat ik de volgende weken nog wel dingen kan doen, maar alleen als ik er echt zin in heb...dus geen dingen meer die MOETEN, alleen mogen!! ( klinkt goed niet???)
Eén van de dingen waarmee mij bezig hield vandaag was:


De WAS doen voor de nieuwe baby!! Zalig om al die kleine, schattige kleedjes boven te halen en door de frisse was te halen, alvorens ze in het koffertje te steken!!
Als ik de foto's zo zie, ben in nogal groenig ingesteld deze keer, maar niks fout mee... en ik hoop dat de mustjes gaan passen.  Ik zag Lieselot ( van Bambiblauw) ze maken en was opslag verliefd... dus maakte ik er een reeksje van!!

Ik moet deze week nog:
-adressen bij elkaar zoeken.
-omslagen voor geboortekaartjes maken en vooral schrijven.
-valies voor mij en de baby maken.
-kadootje bedenken voor Frie en Sus van de baby
-vlaggenlijn maken in de lijn van wat je op de wasdraad zag....groen met witte stippen!!

Maar waar ik ook mee bezig was en vandaag tot een goed einde bracht; was dit:



DE OLIFANT, en als je goed kijkt heeft hij een klein, wit staartje, als je daaraan trekt, hoor je 'slaap-kindje-slaap'!!! Ik heb het nog niet laten zien aan Frie en Sus.  Als ik dat doe, krijg ik het ding niet meer in het koffertje.  En het moet nog spik en span blijven tot eind juni!!
Het muziekje vond ik bij opitec, maar Ruth ( een collega vroedvrouw) bestelde ze, waarvoor dank ( en ik moet ze nog steeds betalen...FOEI!!)!!! 
Het patroon van het olifantje tekende ik zelf, wat niet zo moeilijk is.  Ik maakte al vele olifanten ( die steeds kadoo gedaan werden, met de tofste reacties!!), maar deze is speciaal.  Niet alleen omdat hij muziek maakt, maar ook omdat het zo leuk is om er is ééntje aan onszelve kadoo te doen!!

Nog iets nieuws, sinds kort heb ik ook een eigen labeltje, het is niet zo professioneel, maar het geeft wel een heel chique indruk, kijk zelf maar, ik testte het uit op nog een aantal omkeerbare handtassen:

  

 
De labeltje liet ik maken bij de veritas, maar ondertussen weet ik ook waar je de mooie, professionele kan bestellen, nl bij cottontrends.  Dat zag ik op de blog van Missy N.  Ondertussen hebben ze er een nieuwe klant ' nice*' bij !!

Het laatste wat ik absoluut nog wil laten zien ( want bedtijd nadert), is het fietsmandje voor Frie dat ik vandaag maakte. 
Tijdens het blogspotten, wat nu echt wel een verslaving aan het worden is, vond ik deze tutorial van het fietsmandje op de blogspot van Noodlehead
Omdat het deze week verkeersweek is op school, moeten de kindjes zoveel mogelijk met de Fiets ( inclusief fietshelm en Fluovest, waarvoor ik nog naar de Ikea sjeezde!!) naar school, om zo zoveel mogelijk punten te verzamelen. 
Ik vind dat ik ook punten verdien om al 2 dagen achter Frie en Sus te hossen, amaai mijn bekken, maar goed voor de conditie zeker??
Anyway, het Fietsmandje zag er mij niet zo moeilijk uit en was het uiteindelijk ook niet:


Ik veranderde de sluiting, bij noodlehead was er 1 grote velcrosluiting, maar Frie haar stuur zag er iets anders uit dan het Engelse fietsje.  Dat had ik natuurlijk pas gezien als ik de andere sluiting al gestikt had!!
Et Voilà, een gepimpte Fiets voor een gelukkige Frie. En nu hop naar school met de mooiste fiets van het land!!
Ik moet er deze week ook nog een jongensachtige maken voor Sus, want hij heeft een nieuwe beste vriend nl.  Bliksem Mc Queen van Cars, die zal zeker willen meefietsen in zijn fietsmandje!!
Bon, genoeg foto's, genoeg tekst en nu gaan slapen met de voetjes omhoog!!
Groetjes, Herre*

donderdag 19 mei 2011

Hemdje voor Sus

WAAAAAAH,
Ik ben zo blij, want mijn eerste hemdje is een feit!!
Het was al lang geknipt, maar ik durfde er niet aan beginnen, omdat ik bang was om het super stofje te verprutsen...Maar, met de juist hulp ( bedankt Barabara) is het eerste hemdje dan toch een feit.  Want ja, het wordt weer de eerste van vele.  De Sus heeft het aan zijn broek, hemdjes zullen gedragen worden deze zomer.  Al wou hij het wel niet aanhouden na de foto:
  
Het pronkstuk!!!
Het pronkstuk met verlegen Sus erin!!!
 Voila, op naar het volgende hemdje.  Door dit hemdje miste ik wel het maken van het kaartentasje bij de sToffenmadammen.  Dat zag er ook super uit, maar als ik het daar niet deed ( het hemdje maken), ging ik het nooit doen....WEL HEEL FIER ZENNE!!
Het patroontje komt uit een Ottobre nl. zomer 3/2007.  Maar in andere ottobre's staan er vergelijkbare patronen.  Het stofje noemt 'BeepBeep' van Michael Miller en kocht ik bij bambiblauw.  Het andere bolletjesstofje komt van bij Pauli in Leuven.
Nice*-Herly*



zondag 15 mei 2011

resultaat en anderen...

Zie dan hier het resultaat van ongeveer 10 dagen geleden!!!
HET RITSTASJE:

Na 3 uur sToffe Madammen, was dit het resultaat!! Een beetje mislukt weliswaar, maar ik blijf oefenen en maak er vast en zeker nog een stuk of 10!! Iedereen die binnenkort iets te vieren heeft, kan zich aan een handmade ritstasje van Herre verwachten!! Hahahaha...
Dit patroontje kan je vinden op de blog van Miss Stik, met uitleg en foto's erbij!! Het is niet echt moeilijk, maar het was wel de eerste keer dat ik met een rits werkte!!
De vorige sToffen Madammen-sessie maakten we omkeerbare tassen, met een patroon van Martha Stewart!! en NATUURLIJK maakte ik er niet ééntje, maar:

Dit exemplaar was mijn derde ( kadootje voor Ineke, die jarig was en meter wordt van spuit nummer 3)... de eerste ben ik zelf aan het gebruiken, maar omdat de handvaten niet juist aan elkaar waren gezet, lijkt hij nu op een konijn!!! Geen probleem, want ik maakte er al een nieuwe en de eerste zal dienst doen als turnzak voor Frie, want zij gaat volgend jaar naar het eerste leerjaar....
De tweede was een hele mooie, met een mooi stofje van petit pan, maar die gaf ik al kadoo aan Griet, dus geen foto.
Maar de 3de kan ik je wel laten zien:

Ik maakte het patroon iets groter en stikte langs de binnenkant, die ook dienst kan doen als buitenkant, een zakje.  Altijd handig om  die GSM, die ik altijd kwijt ben in mijn handtas, toch een plaatsje te geven!!  Ik maakte er ook een knoop aan, anders vond ik het een te open geval!!
De stofjes komen van bij bambiblauw ( paars met witte bollekes) en van bij Noeks ( stofje met de bussen op)... ik ben helemaal weg van de Echino-stoffen en zal ze zeker nog bestellen, al zijn ze niet goedkoop!!

Voor onze nieuwe baby maakte ik ook nog snel een dekentje.  Ik had tot nu toe alleen nog maar aan fleece-dekentjes gedacht, maar omdat het kindje is uitgerekend voor 25 juni en dus een zomerdekentje nodig had, maakte ik er ééntje ( wederom het zoveelste in rij, nummer 30 ofzo...) van katoen en Nicky velours:

En dit was het resultaat!!

En dan snel nog even een tip van mijn volgend SOLO-project zonder al te veel hulp:


Het resultaat zet ik snel op mijn blog, maar nu is het Grey's anatomy-tijd...mmmmm Mc Dreamy here I come!!
Tot Snel,
Herlinde ( ook wel Herre, Herly of tegenwoordig ook wel eens Bolle genoemd!!)*

SOLO

En dan nu, zonder al te veel hulp, met een patroontje van bambiblauw ( ik geloof dat ze het binnenkort op haar site of blog gaat zetten....):
HET A-LIJNKLEEDJE:
Het is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk.  En ondertussen heb ik er weer ( hoe kan het dan ook anders) een reeksje van gemaakt.
Allemaal kadootjes, want Frie vind ik te groot aan het worden voor dit soort kleedjes... voor Lewis en Mano ( kindjes van mijn nicht) en voor Tilli ( mijn metekindje)!!
Het stofje met de paddestoelen komt van bij Noeks en dat met de appeltjes kocht mijn nicht bij bambiblauw.

Ook kreeg ik Sus ( zoontje van 3 jaar) op de foto, met het enige wat ik voor hem tot nu toe maakte:
HET BROEKJE:
Super handig om mee naar school te gaan, hij krijgt het zelf aan en uit om naar de toilet te gaan door de elastiek in de tailleband.
Nu nog is een poging doen om het ALLEEN te maken, zonder hulp van naai-Ria!!
Maar toch nen dikke merci voor RIA!!
En het zalige stofje van Echino moet ik dringend nog is zoeken, tot nu toe is het nog alleen bij Van Marieke in het paars, niet meer in het blauw....spijtig!!

Binnenkort post ik nog wat eerder knutselwerk... maar daarvoor moet ik eerst mijn harde schijf eens zoeken!!

 Tot snel, Herre/Herly/Herlinde/Nice*

zaterdag 7 mei 2011

maken-maakte-gemaakt!!

Even een bericht met een aantal foto's.
Foto's van die ik maakte.  Van mijn beginsels ( slapjes, popjes, dekentjes) heb ik geen foto's, die zijn allemaal kadoo gegeven!!
Ik ben nog niet zo goed in verwijzingen maken, met van die woordjes die je dan kan aanklikken en op een andere blog of site terecht komt!! Maar blijven oefenen is de boodschap!! ( ik doe mijn best!!)
Al die leuke sites en blogs die ik tegenkom, het wordt een ware verslaving...


Mijn eerste kleedje voor Frie maakte ik bij Ria op de naailes, met zoveel uitleg, dat jezelf niet meer hoefde nadenken, met als gevolg dat ik het ook niet meer kon!!
Dit kleedje maakte ik zelf.  Ik zag het op een foto van een vriendin op facebook...dat moest ik ook kunnen!! Ik tekende iets wat op een patroon leek en begon... het steekt voor mijn normen een beetje gammel in elkaar, maar niemand die dat ziet!! Het stof je komt van bambiblauw en het opstrijkje kan je vinden bij annamarieke.  (Haha...en bij deze lukken de links ook!!!).


Een broekje voor de nieuwe baby.  We weten niet wat ons 3de kindje zal worden, een meisje of een jongen... als het een jongen wordt, zal het moeten leven met rode bolletjes en later heel hard vloeken bij het zien van zijn babyfoto's.  Het patroon tekende ik over van een vriendin ( Lieselot),  het stof komt ook van bij haar nl. bambiblauw.

VEEL OMKEERBARE ROKJES:
Bij alles wat ik maak geldt: ' ééntje is geentje!!', dus maak ik er tot ik erbij neerval!!
Een greep uit de rokjes....Frie heeft er zeker 4, dus moest ik wel rokjes voor andere meisjes maken. (oa voor Alice, Lus, Mara)



Een stofje van de kringloopwinkel, SPIT, eens per jaar is het er retrobeurs en kan je er leuke oude stofjes vinden!! Je moet wel snel zijn, want meer een meer mensen beginnen het te kennen en staan bij de opening al vroeg voor de deur om de mooiste stofjes weg te kapen... dit was een MOOI restje, want ik geraakte er pas rond 16u...een oude gordijn doet nu dienst als rokje voor Frie.  Het mooie biaislintje vond ik bij bambiblauw, het patroontje van dit rokje zou ze ook op haar blog zetten, hoorde ik, maar komt oorspronkelijk van Barbara.... Het andere stofje vond ik bij Pauli in Leuven.


Frie haar MOOISTE rokje, vind ik persoonlijk!!! Stofjes bij Bambiblauw!!!

En dan nu even demonstreren hoe je dat doet, zo een omkeerbaarrokje:



 En omdat ik er geen genoeg van kreeg ( na zes rokjes), nog even een rokje voor de verjaardag van Mara en Lus...hopelijk vinden ze ze leuk!! (dat zullen we dit weekend te weten komen)

Dit waren de kleedjes.
Vooral voor Frie, want rokjes vind ik voorlopig makkelijker dan broekjes en Hemdjes voor Sus ( drempelvrees zeker??).  Als ik Sus te pakken krijg op foto met zijn Broekje ( gemaakt met Ria van de naailes), post ik hem.  Ik ben ook nog bezig met een hemdje voor Sus, maar durf het niet zo goed in elkaar zetten, omdat het stofje zo mooi is, dat ik bang ben om het te verprutsen....
Volgende week post ik nog een paar andere foto's van oa de omkeerbare tas en het ritszakje...
Tot snel,
Herlinde*

dinsdag 3 mei 2011

Mijn werkplaats

Naast het bevallingskwartier, waar ik nu even niet meer ben wegens te zwanger, is dit mijn 2de werkplaats:


DE KEUKENTAFEL!!
Janlief draait al met zijn ogen als de naaimachine er weer staat ( en hij staat er vaak!!).  Hij wordt gek van al die rommel.  De keukentafel is namelijk niet zo groot of toch niet groot genoeg voor een naaimachine ( + bijhorende rommel) en een vierkoppig gezin dat daar zijn maaltijden benut.  Maar er is beterschap in zicht, want er wordt aan ons huis gewerkt en volop meer plaats gemaakt voor de nieuwe baby en een naaikamer ( Janlief zegt liever hobbykamer) voor mammie!!
Vandaag deed ik nog snel de voorbereiding voor vanavond, want dan gaan we weer naar de sToffenmadammen, het naaigroepje in Kessel-Lo.... 

Binnenkort het resultaat op Nice* en de andere spulletjes waar ik tot nu toe aan heb gewerkt!!