dinsdag 24 mei 2011

35 weken en 3 dagen!!

En wat doet een mens als hij bijna een 3de kindje in huis heeft??
Ik heb precies nog zoveel te doen en het enige wat ik wil is rust en af en toe iets leuks doen. 
Deze week had ik het idee dat ALLES wat MOET gedaan worden voor bevalling en kortverblijf in het ziekenhuis, gedaan moet worden, zodat ik de volgende weken nog wel dingen kan doen, maar alleen als ik er echt zin in heb...dus geen dingen meer die MOETEN, alleen mogen!! ( klinkt goed niet???)
Eén van de dingen waarmee mij bezig hield vandaag was:


De WAS doen voor de nieuwe baby!! Zalig om al die kleine, schattige kleedjes boven te halen en door de frisse was te halen, alvorens ze in het koffertje te steken!!
Als ik de foto's zo zie, ben in nogal groenig ingesteld deze keer, maar niks fout mee... en ik hoop dat de mustjes gaan passen.  Ik zag Lieselot ( van Bambiblauw) ze maken en was opslag verliefd... dus maakte ik er een reeksje van!!

Ik moet deze week nog:
-adressen bij elkaar zoeken.
-omslagen voor geboortekaartjes maken en vooral schrijven.
-valies voor mij en de baby maken.
-kadootje bedenken voor Frie en Sus van de baby
-vlaggenlijn maken in de lijn van wat je op de wasdraad zag....groen met witte stippen!!

Maar waar ik ook mee bezig was en vandaag tot een goed einde bracht; was dit:DE OLIFANT, en als je goed kijkt heeft hij een klein, wit staartje, als je daaraan trekt, hoor je 'slaap-kindje-slaap'!!! Ik heb het nog niet laten zien aan Frie en Sus.  Als ik dat doe, krijg ik het ding niet meer in het koffertje.  En het moet nog spik en span blijven tot eind juni!!
Het muziekje vond ik bij opitec, maar Ruth ( een collega vroedvrouw) bestelde ze, waarvoor dank ( en ik moet ze nog steeds betalen...FOEI!!)!!! 
Het patroon van het olifantje tekende ik zelf, wat niet zo moeilijk is.  Ik maakte al vele olifanten ( die steeds kadoo gedaan werden, met de tofste reacties!!), maar deze is speciaal.  Niet alleen omdat hij muziek maakt, maar ook omdat het zo leuk is om er is ééntje aan onszelve kadoo te doen!!

Nog iets nieuws, sinds kort heb ik ook een eigen labeltje, het is niet zo professioneel, maar het geeft wel een heel chique indruk, kijk zelf maar, ik testte het uit op nog een aantal omkeerbare handtassen:

  

 
De labeltje liet ik maken bij de veritas, maar ondertussen weet ik ook waar je de mooie, professionele kan bestellen, nl bij cottontrends.  Dat zag ik op de blog van Missy N.  Ondertussen hebben ze er een nieuwe klant ' nice*' bij !!

Het laatste wat ik absoluut nog wil laten zien ( want bedtijd nadert), is het fietsmandje voor Frie dat ik vandaag maakte. 
Tijdens het blogspotten, wat nu echt wel een verslaving aan het worden is, vond ik deze tutorial van het fietsmandje op de blogspot van Noodlehead
Omdat het deze week verkeersweek is op school, moeten de kindjes zoveel mogelijk met de Fiets ( inclusief fietshelm en Fluovest, waarvoor ik nog naar de Ikea sjeezde!!) naar school, om zo zoveel mogelijk punten te verzamelen. 
Ik vind dat ik ook punten verdien om al 2 dagen achter Frie en Sus te hossen, amaai mijn bekken, maar goed voor de conditie zeker??
Anyway, het Fietsmandje zag er mij niet zo moeilijk uit en was het uiteindelijk ook niet:


Ik veranderde de sluiting, bij noodlehead was er 1 grote velcrosluiting, maar Frie haar stuur zag er iets anders uit dan het Engelse fietsje.  Dat had ik natuurlijk pas gezien als ik de andere sluiting al gestikt had!!
Et Voilà, een gepimpte Fiets voor een gelukkige Frie. En nu hop naar school met de mooiste fiets van het land!!
Ik moet er deze week ook nog een jongensachtige maken voor Sus, want hij heeft een nieuwe beste vriend nl.  Bliksem Mc Queen van Cars, die zal zeker willen meefietsen in zijn fietsmandje!!
Bon, genoeg foto's, genoeg tekst en nu gaan slapen met de voetjes omhoog!!
Groetjes, Herre*

5 opmerkingen:

 1. Super Herlinde! Die olifant ziet er echt knoddig uit! Geniet nog van je laatste weekjes, zoals je ongetwijfeld zelf heel goed weet vliegen ze voorbij en voor je het goed en wel beseft ligt dat babyke in uw armen te knorren....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, die mutskes zijn echt zalig! Waar heb je 't patroon vandaan?
  Die voorbereiding lijkt me zo leuk, ben echt benieuwd wanneer hij/zij komt en wat het wordt (of eigenlijk al is!) :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geniet nog van dat wondertje in de buik! Je hebt echt wel leuke dingen gemaakt, dat fietsmandje moet ik onthouden, ik ga denk ik eens een jongensversie maken voor onze kleinste kapoen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Elisanne: die jongensversie voor Sus komt er binnenkort ook aan. Ik heb hier nog een leuk stofje met auto's liggen!!
  @Nele: Die mustjes stonden in een ottobre van Barbara, maar ik weet net meer juist dewelke...je moet het haar is vragen!! Er stond ook nog een ander model in ( zo een kikkid-model), ook leuk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mercie voor de link naar cottontrends, vandaag mijn bestelling doorgestuurd ;-p

  BeantwoordenVerwijderen