zaterdag 7 mei 2011

maken-maakte-gemaakt!!

Even een bericht met een aantal foto's.
Foto's van die ik maakte.  Van mijn beginsels ( slapjes, popjes, dekentjes) heb ik geen foto's, die zijn allemaal kadoo gegeven!!
Ik ben nog niet zo goed in verwijzingen maken, met van die woordjes die je dan kan aanklikken en op een andere blog of site terecht komt!! Maar blijven oefenen is de boodschap!! ( ik doe mijn best!!)
Al die leuke sites en blogs die ik tegenkom, het wordt een ware verslaving...


Mijn eerste kleedje voor Frie maakte ik bij Ria op de naailes, met zoveel uitleg, dat jezelf niet meer hoefde nadenken, met als gevolg dat ik het ook niet meer kon!!
Dit kleedje maakte ik zelf.  Ik zag het op een foto van een vriendin op facebook...dat moest ik ook kunnen!! Ik tekende iets wat op een patroon leek en begon... het steekt voor mijn normen een beetje gammel in elkaar, maar niemand die dat ziet!! Het stof je komt van bambiblauw en het opstrijkje kan je vinden bij annamarieke.  (Haha...en bij deze lukken de links ook!!!).


Een broekje voor de nieuwe baby.  We weten niet wat ons 3de kindje zal worden, een meisje of een jongen... als het een jongen wordt, zal het moeten leven met rode bolletjes en later heel hard vloeken bij het zien van zijn babyfoto's.  Het patroon tekende ik over van een vriendin ( Lieselot),  het stof komt ook van bij haar nl. bambiblauw.

VEEL OMKEERBARE ROKJES:
Bij alles wat ik maak geldt: ' ééntje is geentje!!', dus maak ik er tot ik erbij neerval!!
Een greep uit de rokjes....Frie heeft er zeker 4, dus moest ik wel rokjes voor andere meisjes maken. (oa voor Alice, Lus, Mara)Een stofje van de kringloopwinkel, SPIT, eens per jaar is het er retrobeurs en kan je er leuke oude stofjes vinden!! Je moet wel snel zijn, want meer een meer mensen beginnen het te kennen en staan bij de opening al vroeg voor de deur om de mooiste stofjes weg te kapen... dit was een MOOI restje, want ik geraakte er pas rond 16u...een oude gordijn doet nu dienst als rokje voor Frie.  Het mooie biaislintje vond ik bij bambiblauw, het patroontje van dit rokje zou ze ook op haar blog zetten, hoorde ik, maar komt oorspronkelijk van Barbara.... Het andere stofje vond ik bij Pauli in Leuven.


Frie haar MOOISTE rokje, vind ik persoonlijk!!! Stofjes bij Bambiblauw!!!

En dan nu even demonstreren hoe je dat doet, zo een omkeerbaarrokje: En omdat ik er geen genoeg van kreeg ( na zes rokjes), nog even een rokje voor de verjaardag van Mara en Lus...hopelijk vinden ze ze leuk!! (dat zullen we dit weekend te weten komen)

Dit waren de kleedjes.
Vooral voor Frie, want rokjes vind ik voorlopig makkelijker dan broekjes en Hemdjes voor Sus ( drempelvrees zeker??).  Als ik Sus te pakken krijg op foto met zijn Broekje ( gemaakt met Ria van de naailes), post ik hem.  Ik ben ook nog bezig met een hemdje voor Sus, maar durf het niet zo goed in elkaar zetten, omdat het stofje zo mooi is, dat ik bang ben om het te verprutsen....
Volgende week post ik nog een paar andere foto's van oa de omkeerbare tas en het ritszakje...
Tot snel,
Herlinde*

3 opmerkingen:

 1. Sjieke dingens Herre! En dat broekske; als ik een jongen was, zou ik nog steeds niet vloeken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Go go SISTER!!
  Het hemdje: gewoon in elkaar zetten! Als het niet goed is: zo laten, want een mooi stofke = een mooi hemdje! NAH!
  De rokjes: super! Begin een webwinkel met bandwerk-rokjes! Ik koop er eentje en regime tot ik erin kan!
  De broek van Sus: fotograferen die handel! Oprecht om fier op te zijn, want ik heb het broekske in kwestie al gezien!
  Het rode-bolleks-broekske: wat is er mis met grijs-met-rode-bollekes voor ne jongens-baby???? En daarbij: het gaat een meiske zijn, op 21 juni, 3111g. Voila, probleem opgelost!

  BeantwoordenVerwijderen