zondag 15 mei 2011

resultaat en anderen...

Zie dan hier het resultaat van ongeveer 10 dagen geleden!!!
HET RITSTASJE:

Na 3 uur sToffe Madammen, was dit het resultaat!! Een beetje mislukt weliswaar, maar ik blijf oefenen en maak er vast en zeker nog een stuk of 10!! Iedereen die binnenkort iets te vieren heeft, kan zich aan een handmade ritstasje van Herre verwachten!! Hahahaha...
Dit patroontje kan je vinden op de blog van Miss Stik, met uitleg en foto's erbij!! Het is niet echt moeilijk, maar het was wel de eerste keer dat ik met een rits werkte!!
De vorige sToffen Madammen-sessie maakten we omkeerbare tassen, met een patroon van Martha Stewart!! en NATUURLIJK maakte ik er niet ééntje, maar:

Dit exemplaar was mijn derde ( kadootje voor Ineke, die jarig was en meter wordt van spuit nummer 3)... de eerste ben ik zelf aan het gebruiken, maar omdat de handvaten niet juist aan elkaar waren gezet, lijkt hij nu op een konijn!!! Geen probleem, want ik maakte er al een nieuwe en de eerste zal dienst doen als turnzak voor Frie, want zij gaat volgend jaar naar het eerste leerjaar....
De tweede was een hele mooie, met een mooi stofje van petit pan, maar die gaf ik al kadoo aan Griet, dus geen foto.
Maar de 3de kan ik je wel laten zien:

Ik maakte het patroon iets groter en stikte langs de binnenkant, die ook dienst kan doen als buitenkant, een zakje.  Altijd handig om  die GSM, die ik altijd kwijt ben in mijn handtas, toch een plaatsje te geven!!  Ik maakte er ook een knoop aan, anders vond ik het een te open geval!!
De stofjes komen van bij bambiblauw ( paars met witte bollekes) en van bij Noeks ( stofje met de bussen op)... ik ben helemaal weg van de Echino-stoffen en zal ze zeker nog bestellen, al zijn ze niet goedkoop!!

Voor onze nieuwe baby maakte ik ook nog snel een dekentje.  Ik had tot nu toe alleen nog maar aan fleece-dekentjes gedacht, maar omdat het kindje is uitgerekend voor 25 juni en dus een zomerdekentje nodig had, maakte ik er ééntje ( wederom het zoveelste in rij, nummer 30 ofzo...) van katoen en Nicky velours:

En dit was het resultaat!!

En dan snel nog even een tip van mijn volgend SOLO-project zonder al te veel hulp:


Het resultaat zet ik snel op mijn blog, maar nu is het Grey's anatomy-tijd...mmmmm Mc Dreamy here I come!!
Tot Snel,
Herlinde ( ook wel Herre, Herly of tegenwoordig ook wel eens Bolle genoemd!!)*

3 opmerkingen:

 1. Dat bussenstofje is inderdaad heel mooi! Toffe tas! En dat dekentje ziet er echt superzacht uit en volledig unisex :-).

  Ben benieuwd naar je solo-project, het lijkt een a-lijn-kleedje te worden? Voor de dochter?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik lig hier volledig plat met een rug waar iets ingeschoten is, terwijl het een leuk weekend moest zijn met shop-time, feestje vanavond en morgen een leuke familiedag... is dat geen reden voor een beterschapsritstasje?

  Grapke;.(

  Proficiat Herlinde, ge maakt prachtige dingen!
  Als je eens een foto wilt van Ciska's olifant en bijhorende slab voor op je blog, laat maar weten...

  groetjes
  Natalie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik draag je omkeerbare tas zo graag... en wat een complimenten daarover! Dit zijn de beste verjaardagsgeschenken; dankjewel x x x

  BeantwoordenVerwijderen